Vriendenkring Ichtegem

Vriendenkring De Bever - Ichtegem

Een vriendenkring wil ouders op een aangename manier dichter elkaar en bij de school brengen. Ze wil de school ondersteunen met het organiseren van activiteiten en feesten.

 

Met de opbrengsten worden aankopen gedaan ten voordele van de leerkrachten en leerlingen van de school.

 

Beide afdelingen van de school beschikken over een Vriendenkring.

Wie zijn wij ?

 

We zijn een groep enthousiaste ouders die wensen betrokken te zijn bij het schoolleven van hun kind.

We zetten ons graag in voor één of meerdere activiteiten en brengen eventueel nieuwe ideeën aan om het op school nog plezanter te maken voor de kinderen. Ook de leerkrachten engageren zich in de vriendenkring.

 

De Vriendenkring wil ouders dichter bij het schoolgebeuren brengen, maar ook dichter bij elkaar. En ontstaan toffe samenwerkingen en vriendschappen. Gezelligheid versterkt dit vrijwilligerswerk.

Wat doen wij ?

 

Een schoolfeest, een kerstmarkt, een dansfeest, koekenslag,… De opbrengst van deze activiteiten besteden we aan het aankopen van speelgoed en materiaal zoals: speelgoedkoffers, speelhuisjes, stripverhalen, fietsen,… een traktatie op een kermisritje voor de kleuters en een boterkoek voor de grotere kinderen bij het vrij podium, kerstgeschenkjes, een stuk fruit op woensdag (tutti frutti), een ijsje op het eind van het schooljaar,… We organiseren jaarlijks een gezond ontbijt, een diplomering, een communiereceptie en een theatervoorstelling op school.

 

Solidariteit troef, ook met het armere Zuiden. De opbrengst van de Sterrenstoet gaat naar ons Plan-kind Afam Along uti het West-Afrikaanse land Togo. Afam is het pennenvriendinnetje van de ganse school.

Ook iets voor jou ?

 

Wilt u ook die betrokkenheid bij het leven op school van uw kind? Wilt u graag uw steentje bijdragen bij één of ander activiteit ? Dan nodigen we u graag uit naar de tweemaandelijkse vergaderingen.

 

Voor verder contact :

voorzitter : Bieke Verlet

Tel: 051/584740

Gemeentelijke basisschool de Bever

Engelstraat 52

8480 Ichtegem

T: 051/ 58 85 10

E: directie@gbsichtegem.be

Copyright @ Xavier Vande Langerijt

All rights reserved

Gemeentelijke basisschool 't Mozaïek

Westkerkestraat 53

8480 Eernegem

T: 059/ 29 92 98

E: directie@gbsichtegem.be