Vriendenkring Eernegem

Vriendenkring 't Mozaïek - Eernegem

Wie zijn wij?


Wij zijn een groepje enthousiaste ouders en leerkrachten die zich willen inzetten voor de school.


Ons doel is de krachten te bundelen om een aantal activiteiten te organiseren ten voordele van onze kinderen op de school.

Wat willen wij bereiken?


Wij organiseren verschillende kleinere en grotere activiteiten in en rond de school in Eernegem: zo staat er jaarlijks een stand op de avondmarkt in Eernegem, in december is er traditioneel onze kerstmarkt, net zoals de bingoavond samen met de kaarting rond de krokusvakantie.


Elk jaar verkopen wij ook pannenkoeken en zijn wij mee een drijvende kracht achter de praktische organisatie van het jaarlijkse schoolfeest.


Dit alles heeft als voornaamste doel de ouders en de school dichter bij elkaar te brengen. Daarnaast brengen de activiteiten uiteraard ook een centje op. Daarmee proberen we kleine extraatjes te realiseren voor alle kinderen en ouders:   alle nieuwe leerlingen in het eerste leerjaar krijgen een gratis turn t-shirt, een traktatie op een kermisritje en oliebollen voor de kleuters, een bezoekje van de paashaas, een ijsje op het einde van het schooljaar, een grootse diplomaviering voor de leerlingen van het laatste jaar, een financieel duwtje in de rug voor de bosklassen …


Daarnaast sparen we op langere termijn ook voor grotere investeringen ten voordele van onze kinderen.


Zo kochten we met de vriendenkring in 2014 heuse techniektorens aan. Dit is specifiek lesmateriaal voor alle leerlingen van de lagere school. De torens bevatten allerhande lesmateriaal waarmee de leerlingen techniek ontdekken. Alle domeinen en thema’s (constructie, transport, productie, communicatie, elektrotechniek, chemie, duurzame energie, …) worden erin behandeld. Dit is vrij duur lesmateriaal, maar geeft wel unieke mogelijkheden aan de leerkrachten om voor de kinderen gevarieerde en leuke lessen te maken.

Voor de geïnteresseerde ouders, meer info is te vinden op www.techniektorens.nl


We willen voor alle kinderen iets realiseren, ook voor onze allerkleinsten, de kleuters.


Daarom investeerden wij in 2014 tegelijk ook in een groot nieuw speeltoestel op het speelpleintje dat de gemeente eerder voor de school aankocht. Ook de gemeente droeg een grote steen bij in de vorm van de plaatsing van het toestel. Ook dit is een duurzame investering op lange termijn ten voordele van al onze schoolgaande kinderen.

Ben jij creatief en wil jij ook je steentje bijdragen?

 

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe enthousiaste medewerkers, helpende handen heb je namelijk nooit te veel!

 

Onze vriendenkring komt gemiddeld 6 keer per jaar samen op maandag- of woensdagavond in de eetzaal van de school om de activiteiten te plannen en voor te bereiden.   Wie zich geroepen voelt om deel uit te maken van de vriendenkring is altijd welkom, ook halverwege het schooljaar!

 

Wens je mee te werken aan één of meerdere activiteiten, maar zonder op regelmatige basis de vergaderingen bij te wonen? Ook dat kan. Elk jaar hebben we bijvoorbeeld met het schoolfeest veel helpende handen nodig bij de voorbereiding van het schoolfeest.

 

Contact opnemen kan op het nummer 0474/89 97 53 of via vriendenkring.gbseernegem@gmail.com of via de directie of leerkrachten.

Gemeentelijke basisschool 't Mozaïek

Westkerkestraat 53

8480 Eernegem

T: 059/ 29 92 98

E: directie@gbsichtegem.be

Gemeentelijke basisschool de Bever

Engelstraat 52

8480 Ichtegem

T: 051/ 58 85 10

E: directie@gbsichtegem.be

Copyright @ GBS Ichtegem

All rights reserved